Как по д******е стигнахме до тук?
Ние правим риба от растения и тя е вкусна, питателна и по-добра за околната среда.
Риба. Това е изживяване, старо като времето, или поне откакто започнахме да строим копия, лодки и всичко останало. Повечето от нас го ядат; всъщност 3,2 милиарда души по света разчитат на него за прием на протеини. И това е страхотно нещо, че можем да се съберем като вид, за да споделим една култура на морски дарове - нещо като.
Проблемът е, че ако запазим нещата такива, каквито са, няма да имаме нищо подобно за тези, които идват след нас. Страшно е да признаем, че вече сме се увлекли малко от себе си и честно казано, нямаме тон рибки, останали в океана, с които да се мотаем.
И така, Current Foods се появи на сцената през 2019 г. с един ясен въпрос: как можем да го накараме да работи? (а ла Тим Гън).
Е, опитахме няколко неща. Нашите учени по храните се опитаха да издълбаят риба от тикви, но липсваше онова пикантно „je ne sais quoi“, което търсихме. Имаше опит за опаковане на риба в спанак, но нашите инвеститори продължаваха да намират рибата вътре и трябваше да изоставим този бизнес модел. Някой се опита да засади риба в земята - нищо не се случи. Дори се опитахме просто да не ядем риба за известно време, но това просто ни натъжи извънредно.
Наистина се сближихме няколко пъти, без пура и много разочарование. Но след това, след две години и половина научноизследователска и развойна дейност, най-накрая осъзнахме, че просто сме малко объркани с нашите интерпретации на „растителна риба“. С цвят на домат, протеин от грах, нишесте от картоф и масло от водорасли се родиха Current Foods Tuna and Salmon. Вкусът и текстурата са, чрез някаква магия на науката за храните, точно като истинското нещо. Още по-добре, те имат витамин B12 и омега-3 от OG риби, без микропластмаси, живак или планетарен щам.
Изобретихме сурова риба, направена изцяло от растения, и това все още е доста дива реалност за нас. Започна с намерението да даде възможност на хората да опитат нещо ново и устойчиво и завърши с продукт, който всъщност може да се справи с големите риби и океанските разрушения, всичко това с една-единствена хапка. Защото във време, в което е лесно да имаш храна с добър вкус, не трябва ли тя също да е полезна – за теб и за планетата?
Каним всички – дори твоята настръхнала леля Мери – да се насладят на течението с нас. В края на краищата това може да е първият път, когато чувате за морски дарове на растителна основа, но определено няма да е последният.
Добре дошли в Новото училище за риба.
Хората зад Current Foods живеят в Северна Америка и Европа. Океанът, който ни разделя физически, е същият океан, който ни обединява в сърцевината ни. Да, толкова е дълбоко.